WZC Sint Henricus

WZC Sint-Henricus ligt in hartje Rumbeke en heeft een capaciteit van een 90-tal bewoners, na de verbouwingswerken zullen dat er zelfs 130 zijn. Elke bewoner heeft een éénpersoonskamer en kan ook terecht in één van de gezamenlijke woonkamers. Er is daarnaast ook een dagverzorgingscentrum aan gekoppeld dat dagelijks activiteiten en maaltijden aanbiedt voor een 50-tal bezoekers.

WZC Sint-Henricus is vooral gericht op fysiek zwaar zorgbehoevende senioren en begeleidt ook personen met dementie. De focus wordt gelegd op belevingsgerichte zorg waarbij er aandacht is voor de levenskwaliteit, de mogelijkheden en de behoeften van de bewoner. De leefgroepwerking biedt kleinschaligheid in een huiselijke sfeer. Het geeft de bewoner geborgenheid en structuur met respect voor ieders eigenheid.

Voor nog meer info over het WZC kan je al eventjes een kijkje nemen op hun site.  

Over de stage

Als animator in een woonzorgcentrum hou je je bezig met het entertainen van de ouderen. Je stelt een animatieprogramma op en begeleidt de activiteiten. Hierin is heel veel variatie mogelijk: van muziek, sport en spel tot een knutselactiviteit of entertainment. Je biedt de ouderen stimulatie en een aangename sfeer. Elke bejaarde heeft zijn eigen mogelijkheden, maar ook wat beperkingen. Daar wordt dan ook zo veel mogelijk rekening mee gehouden. 

Geïnteresseerd? Dien dan je stage-aanvraag hier in. Hou daarvoor je identiteitskaart en een digitale foto van jezelf bij de hand. 

Voor meer informatie over stage bij WZC Sint-Henricus kan je contact opnemen met:

Nele Depuydt
E-mail: nele.depuydt@motena.be 
TEL 0494 53 70 06