Pluk-de-dagcentrum Sint Henricus

Het pluk-de-dagcentrum Sint Henricus ligt in hartje Rumbeke en heeft een capaciteit van een 50-tal bezoekers per dag. Het is niet zomaar een dagverzorgingscentrum, want hier genieten we elke dag ten volle van de kleine dingen in het leven. Thuiswonende senioren brengen fijne dagen bij ons door. Ze kiezen zelf wat ze graag willen doen en zijn veilig omringd door personeel met een groot hart voor hun werk. We helpen en ondersteunen waar nodig. Samen doen we alles voor een goede dag, elke dag! Bekijk hier  alvast wat onze bezoekers van ons vinden. 

Van 8u ’s morgens tot 17u ’s avonds staat een team van verpleegkundigen, ergotherapeuten en activiteitenbegeleiders klaar. Samen met de mantelzorger, huisarts en thuisverpleging stellen we een professioneel verzorgingsschema op. ’s Middags genieten we van een lekkere driegangenmaaltijd, net als op restaurant. Wie wil, kan een maaltijd bestellen om ’s avonds mee naar huis te nemen. Interesses en hobby’s zijn belangrijk. In kleine groepen doen we activiteiten die onze bezoekers liggen. Koken, werken in de moestuin, favoriete spelletjes of wellness, … Alle ideeën zijn welkom!

Voor wie minder mobiel is, rijden onze aangepaste busjes uit: we halen je thuis op en brengen je ’s avonds na een heerlijke dag veilig terug naar huis.

Over de stage

Als ergotherapeut help je mee om de bezoekers van het dagcentrum een comfortabele en aangename dag te bieden. Dat doe je door goede fysieke en psychische zorg en begeleiding te geven, maar vooral door enthousiast activiteiten aan te brengen waardoor onze bezoekers een overgetelijke dag beleven. Als ergotherapeut zijn goede observaties zeer belangrijk, evenals het correct communiceren hiervan. 

Geïnteresseerd? Dien dan je stage-aanvraag hier in. Hou daarvoor je identiteitskaart en een digitale foto van jezelf bij de hand. 

Voor meer informatie over stage bij het pluk-de-dagcentrum kan je contact opnemen met:

Katrien Decoene
Directeur dagcentrum
t. 051 26 90 34
e. katrien.decoene@motena.be