WZC Sint Henricus

WZC Sint-Henricus ligt in hartje Rumbeke en heeft een capaciteit van een 90-tal bewoners, na de verbouwingswerken zullen dat er zelfs 130 zijn. Elke bewoner heeft een éénpersoonskamer en kan ook terecht in één van de gezamenlijke woonkamers. Er is daarnaast ook een dagverzorgingscentrum aan gekoppeld dat dagelijks activiteiten en maaltijden aanbiedt voor een 50-tal bezoekers.

WZC Sint-Henricus is vooral gericht op fysiek zwaar zorgbehoevende senioren en begeleidt ook personen met dementie. De focus wordt gelegd op belevingsgerichte zorg waarbij er aandacht is voor de levenskwaliteit, de mogelijkheden en de behoeften van de bewoner. De leefgroepwerking biedt kleinschaligheid in een huiselijke sfeer. Het geeft de bewoner geborgenheid en structuur met respect voor ieders eigenheid.

Voor nog meer info over het WZC kan je al eventjes een kijkje nemen op hun site.  

Over de stage

Ergotherapeuten hebben als doel mensen te begeleiden en hen de kans te geven hun dag zo zinvol mogelijk in te vullen. Dit kan nodig zijn bij mensen met een beperking of bij mensen die al wat ouder zijn bijvoorbeeld. Je helpt hen hun mentale, fysische en sociale mogelijkheden nog zo veel mogelijk te benutten en te onderhouden. Je helpt hen in het dagelijks handelen door nieuwe vaardigheden aan te leren of advies te geven over eventuele hulpmiddelen. Verder is het als ergo ook belangrijk om goed te observeren en tekenen van ongemak op te merken bij mensen die hun eigen behoeften niet meer op een verbale manier kenbaar kunnen maken. Comfortzorg en PDL-aanpassingen zijn ook een belangrijk aspect van het ergotherapeutisch handelen.

Geïnteresseerd? Dien dan je stage-aanvraag hier in. Hou daarvoor je identiteitskaart en een digitale foto van jezelf bij de hand. 

Voor meer informatie over stage bij WZC Sint-Henricus kan je contact opnemen met:

Nele Depuydt
E-mail: nele.depuydt@motena.be 
TEL 0494 53 70 06